Kan jeg selv vælge løbetid på mit lån?

Hos en lang række låneudbydere har du selv mulighed for at vælge løbetid på dit lån. Der er også enkelte steder, hvor det ikke kan lade sig gøre, men hos langt de fleste kan du faktisk selv have indflydelse på, hvor lang en løbetid der skal være på dit lån. Der kan dog være nogle ydre rammer, som du skal holde dig inden for. Det kan fx være fra 12 til 60 måneder, hvor du så selv kan vælge, hvor lang lånets løbetid skal være inden for det interval. Nogle steder vil intervallet være større, andre steder mindre.

Det kan være en fordel at vælge at låne penge hos en udbyder, der giver dig mulighed for selv at vælge løbetiden på dit lån. På den måde er du ikke underlagt en fast løbetid fra udbyderens side, og du kan dermed selv skræddersy tilbagebetalingen, så du ender ud med at få en månedlig ydelse på dit lån, som passer til dig og dit budget. Måske vil du netop gerne have en længere løbetid, så du sidder tilbage med en lavere månedlig ydelse og dermed har nemmere ved at få tingene til at køre rundt.

Det er meget nemt at ændre på løbetiden på et lån, hvor du selv har mulighed for at vælge løbetiden. Som regel foregår det lige under det felt, hvor du skal indtaste det beløb, du har lyst til at låne. Så hvis du fx har skrevet 20.000 kroner ind i beløbets felt, kan du ofte lige nedenunder vælge løbetiden på lånet, hvor du kan finde den helt rette løbetid til dit lån. Og du kan hele tiden nemt se på beregneren hos låneudbyderen, hvor meget din månedlig ydelse vil være på, alt afhængig af beløbets størrelse og løbetiden på lånet.

About the author