Har du gået med tanken om at adoptere en gadehund fra udlandet, men er du ikke helt sikker på, om det er en god idé, har vi her samlet et par gode tips til dig, så du kan blive sikker i din sag, inden du vælger at adoptere.
Det vigtigste er jo, at du er klar til opgaven, når du adopterer en gadehund. Det kan kræve en masse arbejde at tage sig af en hund, og derfor skal du være helt sikker i din sag, inden du vælger at kaste dig ind i det.
Find flotte rullegardiner til boligen her.
Find en god organisation
For det første handler det om at være sikker på det sted, du vælger at adoptere fra. Der er jo efterhånden en række organisationer, der står for at tage sig af gadehunde, ofte i Syd- eller Østeuropa. Men der kan være stor forskel på de forskellige organisationer. Derfor er det godt at lave dit hjemmearbejde godt nok, så du er sikker på, at det er en god, sikker og troværdig organisation, du adopterer hos, når du gerne vil i gang med at adoptere en gadehund fra et andet land.
De kommer ofte med en anden historie
Det er noget andet at adoptere en gadehund, end det er at købe en hundehvalp herhjemme. En gadehund kommer ofte med en lidt anden historie i bagagen, og de har som regel allerede i en tidlig alder været ude for lidt af hvert. Derfor skal du være opmærksom på, at en gadehund fx kan være lidt mere aggressiv, bange, påpasselig og nervøs i det første stykke tid, fordi de ofte bliver taget direkte fra gaden og efter kort tid så ender i et dansk hjem i helt andre omgivelser. De skal bruge tid til at tilpasse sig, så du skal have tålmodighed.
Kan have særlige sygdomme
SIdst, men ikke mindst, kan en gadehund også risikere at have en række sygdomme i sig, når du modtager den i Danmark. Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at få den tilset af en dyrlæge med jævne mellemrum, så du kan være sikker på, at den har det godt, og at den kan få de rette vacciner eller den rette medicin, hvis der er brug for det.
Har du brug for nye gardiner i dit hjem, så find de flotteste plissegardiner her.